Ambulanță devenită sală de nașteri: o femeie a născut înainte de a ajunge la spital, în Gorj

Un bărbat din Tismana, județul Gorj, a sunat, miercuri seara, la 112 pentru a anunța că soția lui naște și are nevoie de o ambulanță. Micuța Ioana a venit pe lume în ambulanța SMURD, devenită sală de nașteri.

ISU Gorj a trimis la locul intervenției un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță, iar primul ajuns a fost echipajul SMURD, care a evaluat situația și a luat-o pe femeie pentru a o duce la spital.

„Pe traseu ambulanța SMURD s-a întâlnit cu ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județan Gorj. Ioana nu a mai așteptat până la spital și se zbătea să vină pe lume. Ambulanța SMURD devenise sală de nașteri, iar asistentul medical devenise medic! Fiecare dintre membrii echipajelor avea câte o sarcină în misiunea de a o aduce pe lume pe Ioana”, spun reprezentanții ISU Gorj.

Puțin după o oră de la apel, micuța Ioana s-a născut.

O altă ambulanță, de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, încadrată cu medic, a ajuns imediat la locul unde ambulanța SMURD devenise sală de nașteri, iar medicul s-a asigurat că femeia și fetița sunt bine și a însoțit echipajul SMURD în misiunea finală de le transporta în siguranță la spital.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here