Anchetă în urma incendiului de la Psihiatria Slatina. 8 pacienți, transportați la Urgențe. Poziția oficială a spitalului

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a transmis noi informații în legătură cu incendiul provocat de un pacient la Secția Psihiatrie. Autoritățile au declanșat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incendiul.

În urma incendiului, o parte dintre pacienți au ajuns la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, o altă parte la Secția de Dermatologie de pe strada Drăgănești, patru dintre ei au fost externați, iar opt au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe.

Din fericire, toți pacienții sunt în afară oricărui pericol, mai transmite conducerea unității sanitare.

Autoritățile au declanșat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incendiul.

Comunicatul oficial al unității:

„Cu privire la incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina – secție exterioară a spitalului, vă comunicăm următoarele:

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.30, la izolatorul aflat la parterul secției.

În momentul izbucnirii incendiului, în secția respectivă erau internați 36 de pacienți, dintre care 15 localizați la parter (1 pacient în izolator și 14 în cele 5 saloane) și 19 pacienți la etajele 1 și 2 ale clădirii.

Din totalul de 36 pacienți, opt au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe, 16 au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, opt la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina (secție exterioară aflată pe strada Drăgănești) și patru au fost externați.

În momentul de față, toți pacienții sunt în afară oricărui pericol.

În Unitatea de Primire Urgențe a spitalului a rămas o singură persoană, pentru monitorizare suplimentară, fără a avea afecțiuni generate de incendiu, restul de 7 pacienți fiind transportați tot la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, aflată pe stradă Drăgănești. Subliniem că niciun pacient nu prezintă arsuri.

Au fost anunțați aparținătorii, au fost suplimentate cadrele medicale și asigurate toate condițiile necesare pentru a gestiona eficient situația din cadrul Secției Psihiatrie a SJU Slatina.

În plus, a fost pusă la dispoziţie, de către ISU Olt, o linie telefonică la care aparțînătorii pot sună pentru a află starea pacienților și către ce unitate a fost transferat fiecare în parte.

Numărul de telefon este 0722.359.050.

Menționăm că există în desfășurare o anchetă a autorităților competente, care vor stabili, cu exactitate, cauzele izbucnirii incendiului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here