Incendiu cu degajări mari de fum la un centru de colectare a fierului vechi, din județul Hunedaoara

Un incendiu violent cu degajare mare de fum, a izbucnic miercuri, într-un centru de colectare a fierului vechi din Simeria, județul Hunedoara.
La fața locului s-au deplasat echipe de intervenţie, alcătuite din 23 de pompieri specializaţi în stingerea incendiilor, din cadrul Detaşamentelor Deva şi Hunedoara au acţionat cu 4 maşini cu capacitate mare şi o ambulanţă SMURD.
Ajunşi la locul în care se dezvolta incendiul pompierii au constatat că arderea se manifesta la caroserii auto dezafectate depozitate în aer liber pe aproximativ 400 metri patraţi.
Incendiul a fost în scurtă vreme localizat, în zonă neexistând pericolul propagării la locuinţe sau hale industriale. De asemenea, nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. Cantitatea mare de fum degajată în atmosferă a impus notificarea Gărzii de Mediu în vederea stabilirii gradului de poluare în urma incendiului.
Deoarece norul de fum nu a fost direcţionat de curenţii de aer spre zonele locuite nu s-a impus avertizarea populaţie prin intermediul Ro-Alert.
În aproximativ o jumătate de oră de la declanşarea misiunii de stingere, pompierii au reuşit limitarea incendiului.
După finalizarea operaţiunilor de lichidare a incendiului se va stabili o cauză probabilă de generare a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here