Se aplică de azi, 24 aprilie! Românii care vor scăpa de carantină. Se ridică restricțiile

Vești bune pentru românii din aceste zone. Autoritățile locale au decis să ridice carantina în aceaste zone, pe fondul scăderii ratei de infectare. Măsura se aplică de azi, 24 aprilie.

Vești bune pentru românii din Pantelimon. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat, vineri, o hotărâre care prevede ridicarea carantinei din acestă zonă, începând de sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 22:00.

În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din oraşul Pantelimon, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei zonale pentru oraşul Pantelimon începând de sâmbătă seară.

Prefectura Ilfov a decis ca Popești-Leordeni, Voluntari și Domnești să iasă din carantină de vineri, 23 aprilie, de la ora 22:00. Amintim că vineri, incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitori a fost de 5,76 în Popeşti-Leordeni, 4,47 în Domneşti, 4,75 în Voluntari şi 3,08 în Pantelimon.

Pe data de 19 martie, Popești-Leordeni a intrat în carantină pentru 14 zile, dar măsura a fost prelungită pe 2 aprilie pentru două săptămâni. Ulterior, pe 16 aprilie, măsura carantinării a fost prelungită cu încă șapte zile.

În ceea ce privește Domneși, Pantelimon și Voluntari, acestea au intrat în carantină pe 20 martie pentru 14 zile. Din date de 3 aprilie, carantina zonală s-a prelungit în cele trei localități. Ulterior, măsura carantinării a fost prelungită din nou, cu șapte zile, din data de 17 aprilie.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here