Acasă Național Luis Lazarus ...

Luis Lazarus a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu. Ce daune morale trebuie să plătească

Lovitură fără precedent pentru Luis Lazarus după ultima decizie luată de Instanța supremă. Potrivit ultimelor informații, acesta ar fi pierdut procesul cu Oana Zăvoranu, fiind nevoit să plătească daune morale de 15.000 de euro.
Potrivit justnews.ro, în cursul săptămânii trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie privind procesul de calomnie în care se judecau Oana Zăvoranu și Luis Lazarus.

Mai exact, recursul făcut de Luis lazarus împotriva decizie pronunțată de Curtea de Apel București a fost respinsă. În acest context, acesta este nevoit să-i plătească Oanei Zăvoranu cheltuielile de judecată, decizia fiind definitivă.

„Decizia nr. 964: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Lazarus Luis Vicenţiu împotriva deciziei nr. 161 A din 5 februarie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurentul pârât Lazarus Luis Vicenţiu la plata sumei de 1438 lei către intimata reclamantă Zăvoranu Ioana cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”, precizează sursa citată.

De menționat este faptul că, Oana Zăvoranu l-a chemat în judecată pe Luis Lazarus pentru afirmațiile făcute în mai multe show-uri de televiziune difuzate în anii 2014-2015 de Kanal D, în care acesta ar fi califcat-o pe reclamantă drept „centuristă”, „hienă care trăiește din moartea mamei ei”, „o semi-asasină”, „ o femeie care nu e normală la cap, or drogată”, „ o femeie în fază de iresponsabilitate”, etc.

În acest context, Oana Zăvoranu solicitase judecătorilor obligarea pârâtului la plata sumei de 100.000 euro, constând în daune morale pentru pretinse atingeri aduse dreptului la demnitate și viață privată.

În ceea ce privește prima etapă a disputei, aceasta a fost dezbătută în cadrul Judecătoriei Sectorului 1, care a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București – Secția civilă.

Prima mișcare făcută de Instanță a fost făcută în aprilie 2017, atunci când instanța a admis în parte acțiunea formulată de reclamantă și l-a obligat pe pârâtul Luis Lazarus să-i plătească reclamantei suma de 30.000 Euro (echivalent în lei la data plății efective), cu titlu de daune morale.

Totodată, instanța a mai decis atunci să-l mai oblige pe pârâtul Luis Lazarus să se abțină ca pe viitor să facă afirmații publice nedovedite temeinic, cu privire la reputația sau viața privată a reclamantei și de asemenea l-a obligat la plata sumei de 5.180 lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată.

De menționat este faptul că, următoarea etapă s-a consumat la Curtea de Apel București, în februarie 2019, și a înjumătățit cuantumul sumei constând în daune morale, respectiv l-a obligat pe pârâtul Lazarus să-i plătească reclamantei Zăvoranu suma de 15.000 euro, echivalent în lei la data plătii efective.

Doi ani mai târziu, mai exact pe data de 22 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie definitivă. Astfel că Luis Lazarus ar trebui să-i plătească reclamantei 15.000 de euro, dar și să se abțină ca pe viitor să facă afirmații publice nedovedite temeinic, cu privire la reputația sau viața privată a acesteia.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here