Maratonul vaccinării de la Timișoara, un succes absolut. Dorel Săndesc: „Am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore”

Sursa foto: romaniatv.net

După trei zile şi trei nopţi, Maratonul Vaccinării de la Timişoara a ajuns luni la final. Cei mai câştigaţi au fost, cu siguranţă, cei aproape 7.000 de oameni care s-au imunizat în aceste zile.

Chiar şi după închiderea maratonului de vaccinare, au mai venit persoane care au vrut să se vaccineze. Autorităţile din sănătate estimează că pandemia în Timiş a fost scurtată cu două zile, după acest tur de forţă.

La ora 8 fără 5 minute a fost imunizată ultima persoană la maraton. Unii au continuat să vină chiar şi după ora închiderii.

Oamenii nu au rămas însă nevaccinați. „S-a închis, mergeţi la judeţean. Acolo am vorbit să vă primească, mergeţi acuma” au fost direcționați doritorii.

Prof. dr. Dorel Săndesc: „Vedem impactul extraordinar al acţiunii atât la nivel local cât şi la nivel naţional, putem să vă spunem concret că am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore de maraton al vaccinării, este efortul extraordinar al comunităţii medicale din Timişoara căreia vreau să îi mulţumesc din tot sufletul”

Flavius Cioca: „Nu e o cifră mică, e o cifră mare şi dacă stăm să ne comparăm cu media zilelor din județul Timiş. care e undeva la 4.000 de vaccinuri pe zi.”

Circa 5000 de persoane au venit la vaccin fără programare şi au fost înregistraţi la faţa locului. Acest lucru, spun medicii, a contribuit extrem de mult la creşterea numărului pe persoane imunizate. Cei 500 de medici voluntari au muncit în ture de câte 8 ore.

Dr. Giorgiana Boboutanu, coordonator centru de vaccinare: „Dimineaţa la 8 fără 5 minute am injectat ultimă doză şi ne-am aplaudat între noi. Am întâmpinat foarte multe probleme, pentru că nu s-au mai făcut fără programare, doar cu paşaportul, doar cu buletinul, doar cu id card, doar cu permisul de şedere, dar toate le-am rezolvat”.

Dr. Claudiu Barsac: „Au putut fi introduşi mulţi pacienţi fără programare, însă cu costul unei munci dublate, chiar triplate a colegilor noştri, care au răspuns extrem de eficient, au fost foarte flexibili, ne-am adaptat în funcţie de numărul de pacienţi care aşteptau să se vaccineze şi am reconfigurat traseul”

La coadă s-au aşezat români veniţi special din străinătate să se vaccineze, sau străini cu rezidență aici. Unii au venit din alte judeţe, cu maşina sau cu bicicleta.

Dorel Săndesc: „Poveştile maratonului sunt din străinătate, a mai avut câteva cu totul ieşite din comun, unele personale, unele aşa ca şi gest, ca şi profil, un domn un jur de 60 de ani a venit cu bicicleta de la Călan până aici şi s-a întors înapoi, am avut oameni care au venit noaptea la ora 2 din Cluj”

A fost şi cea mai mică cifra de reacţii adverse la vaccin. Dintre toți participanţii, doar doi pacienţi au avut pseudo-lipotimie.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here