Acasă Local Actualitate Schimbare maj...

Schimbare majoră în educație. Se modifică manualele școlare. De pe ce vor învăța elevii

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre noile modificări pe care vrea să le facă în sistemul de învățământ din România. Prin această metodă, el dorește să ușureze ghiozdanele copiiilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării, vine cu vești bune pentru părinți și elevi. El spune că, din toamna anului viitor, ghiozdanele copiiilor vor fi mai ușoare deoarece ministerul va introduce manualele digitale.

“Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a spus ministrul.

Ministrul mai spune că elevii care se plâng de greutatea ghiozdanelor au ”perfectă dreptate”, subliniind că se încearcă introducerea manualelor în forma digital.

“Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Procesul va dura

Întrebat când mai exact copiii nu vor mai fi nevoiți să care după ei un ghiozdan plin de cărți, ministrul Cîmpeanu a precizat că procesul este unul de durată dar că se fac eforturi ca modificarea să fie valabilă din toamna anului viitor.

“Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani”, a precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării, a reiterat că România are prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here