Din 7 mai, vaccinare fără programare. Cei peste 60 de ani la orice oră, restul – doar în intervalul 14.00 – 20.00

Sursa foto: romaniatv.net

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, din 7 mai, se modifică modalitatea de prezentare la centrele de vaccinare, iar persoanele de peste 60 de ani se vor putea veni la orice oră, fără programare, pentru imunizare. Şi cei din afara acestui interval de vârstă se pot prezenta fără programare, însă în intervalul 14.00 – 20.00.

Se schimbă modalitatea în care populația se poate vaccina, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România. În loc de programare prin platforma online, începând de vineri, oamenii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare.

„Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare, pentru că vineri se face aprovizionarea pentru sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil vom stabili ca persoanele de peste 60 de ani să se poată prezenta direct fără programare la centrele de vaccinare (…) și se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, adică 08:00 – 20:00. Restul persoanelor se vor prezenta după ora 14:00 până la finalul programului de lucru (ora 20:00 – n.red.).

Nu vreau să existe nemulțumiri. Persoanele care au prioritate vor fi cele deja programate, însă suplimentar se vor elibera bonuri de ordine celor care se prezintă direct la vaccinare. Dacă, de exemplu, un centru are 120 de locuri capacitate de vaccinare și 50 de persoane sunt deja programate, pentru restul de până la 120 se eliberează bonuri de ordine. Pot fi trecute, eventual, persoanele pe o listă suplimentară și să se prezinte eșalonat, a doua zi, a treia zi”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul Alexandru Rafila, despre cifrele privind numărul de cazuri Covid: „Sunt puțin credibile în această perioadă”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că această posibilitate de vaccinare va crește numărul de doze de ser irosite, pentru că se va merge pe o estimare medie a consumului. În plus, Gheorghiță a subliniat că dacă oamenii aleg această modalitate nu este și garantată vaccinarea în aceeași zi, întrucât totul depinde de câte persoane se prezintă la centrul respectiv de imunizare.

Valeriu Gheorghiță: Au fost notificate 500.000 de persoane care au fost în lista de așteptare și nu au reușit să-și confirme programarea
Valeriu Gheorghiță a transmis că 500.000 de persoane, care au fost în lista de așteptare și care nu au reșit să-și confirme programarea, au fost notificate prin SMS și email.

“În ceea ce privește platforma de programare, după cum știm a fost optimizată la sfârșitul săptămânii trecute și există în acest moment posibilitatea ca o persoană să modifice centruld e vaccinare pentru cea de-a doua doză, pentru rapel.

De asemenea, au fost transmise celor 500.000 de persoane care au fost în lista de așteptare și care nu au reșit să-și confirme programarea, au fost notificate prin SMS și email. De asemnea, au fost în total transmise peste 709.000 de SMS-uri către persoanele care au fost în listele de așteptare și care nu și-au finalizat programarea. Diferența este din cauza beneficiarilor care au declarat același număr de telefon”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here