Gigel Știrbu, la 130 de la moartea lui Ion C. Brătianu: S-a situat întotdeauna în prim planul evenimentelor istorice care au marcat destinul poporului român

Astăzi se împlinesc 130 de ani de la moartea lui Ion C. Brătianu, personalitate marcantă a vieţii politice din România în veacul al XIX-lea, membru de onoare al Academiei Române, care a contribuit, prin bogata sa activitate, la constituirea statului român modern.

Momentul este marcat și de deputatul de Olt Gigel Știrbu (PNL), prin publicarea, pe pagina sa de socializare, a unor informații despre viața și rolul în societatea românească a marelui liberal.

„A fost în centrul eforturilor de unificare a diverselor facţiuni de nuanţă liberală într-o singură formaţiune politică, Partidul Naţional Liberal, fiind ales şi întâiul preşedinte al acesteia. Brătianu s-a situat întotdeauna în prim planul evenimentelor istorice care au marcat destinul poporului român: Revoluţia de la 1848, Unirea Principatelor, cucerirea Independenţei de stat.

Una dintre personalităţile cu o bogată experienţă politică, Ion C. Brătianu a avut o activitate guvernamentală impresionantă, deţinând cel mai lung mandat de prim-ministru al României până în perioada comunistă. În timpul ministeriatelor sale, s-au adoptat măsuri importante pentru modernizarea şi consolidarea statului român.

Ion C.Brătianu se stingea din viață în ziua de 4 mai 1891, la Florica, într-o zi „cu furtună şi cutremur”.

«Luminându-vă asupra a ceea ce a fost, veţi putea mai uşor vedea ceea ce ar trebui să fie.” este unul din citatele sale»”, a scris, în mediul virtual, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here