Constructorul Tronsonului 2 al DX12 Craiova-Pitești a prins viteză: Când va fi deschis tronsonul ce ocolește Slatina și Balș/ VIDEO

Cele mai mari progrese la autostrăzi au fost înregistrate pe șantierele constructorilor Strabag, UMB și Tirrena Scavi de pe Autostrada Transilvania (A3), respectiv Drumul Expres Craiova – Pitești (DX12), potrivit raportărilor pe luna aprilie către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informează economica.net.

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a ajuns pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DX12) la un stadiu al lucrărilor de peste 75%.

Față de luna martie, grupul UMB a avansat cu circa 5 puncte procentuale în medie pe cele două loturi ale tronsonului ce ocolește orașele Slatina și Balș, mai arată sursa citată.

Cei 40 de kilometri ai tronsonului 2 sunt programați pentru deschidere în 2021.

Contractul pentru lotul 2 a fost semnat în 2018 şi are o valoare de 792 milioane lei, fonduri europene.

Acelaşi constructor lucrează şi pe lotul 3 între Valea Mare şi Coloneşti (tot judeţul Olt, 32 km), are termen de finalizare 2 ani şi este desemnat câştigător şi pe lotul 4 Coloneşti – Piteşti (32 km).

Pe primul lot Craiova – Robăneşti lucrează un antreprenor din Italia, iar progresul este redus, de aproximativ 20% (n.r. Ministerul Transporturilor a eliberat cu mare întârziere Autorizaţiile de Construire).

Drumul Expres 12 Craiova – Piteşti este primul drum expres în execuţie din România, principalele diferenţe faţă de o autostradă clasică fiind lăţimea puţin mai mică a benzii de circulaţie (-25 cm), viteza de proiectare (120 km/h la câmpie) şi lipsa benzii de urgenţă (acostament de 2 metri), potrivit normativului CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here