Valeriu Gheorghiță, ultimele informații despre campania națională de vaccinare. Câte persoane s-au imunizat până acum

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, vorbește marți despre rezultatele maratonului de vaccinare care are loc la nivel național.

19.272 de persoane s-au vaccinat la maratonul de vaccinare din spitalele militare din țară, marți fiind ultima zi a acestei inițiative, a anunțat președintele CNCAV.

Potrivit acestuia, peste 700 de medici de familie au primit dozele de vaccin împotriva COVID-19, iar în acest moment se vaccinează în peste 300 de cabinete ale medicilor de familie din 28 de județe ale țării.

Valeriu Gheorghiță a precizat că numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după data de 7 mai, când s-a introdus vaccinarea prin prezentarea la centrul de vaccinare, fără ca programarea în platformă să mai fie obligatorie.

În perioada următoare campania de vaccinare va lua amploare mai mult prin faptul că tot mai mulţi medici de familie se vor implica şi vor începe să vaccineze în cabinetele proprii şi, de asemenea, se vor putea vaccina în spitale atât persoanele care sunt în regim de spitalizare de zi sau spitalizare continuă, cât şi pacienţi cu boli cronice, pacienţi vulnerabili, a anunțat Gheorghiță.

Acesta a precizat că dincolo de numărul de persoane propuse pentru a fi vaccinate în vederea creşterii gradului de imunizare, campania de vaccinare din România este un model apreciat la nivel european, motiv pentru care vin oameni din afara ţării să se vaccineze aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here