Vreme frumoasă de vară în toată țara, dar vin zile cu ploi și furtuni

Astăzi avem vreme frumoasă peste tot, iar în vest, în centru și în nord va fi foarte cald pentru această dată. Vântul are intensificări în sudul Banatului, dar și în zonele de creastă.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul, pe unde urmează o zi însorită, cu temperaturi potrivite pentru acest moment al anului. La noapte e posibil să apară câțiva nori, dar nu vorbim despre ploi.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă. Soarele strălucește de dimineața până seara, iar la amiază temperaturile urcă până la 22…24 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei. În a doua parte a nopții s-ar putea să vină câțiva nori, dar nu sunt condiții de ploaie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme frumoasă și deosebit de caldă pentru data din calendar. Norii apar destul de rar, iar maximele ating 27 de grade.

Și în ținuturile vestice urmează o zi cu mult soare și cu temperaturi mai potrivite pentru mijlocul verii. Vântul se întețește prin sudul Banatului, iar după prânz termometrele vor indica 28…29 de grade Celsius.

În Transilvania va domina atmosfera însorită și va fi foarte cald pentru această perioadă. Vor fi 26 de grade în vestul provinciei, însă la noapte, în depresiuni, temperaturile coboară până la pragul înghețului.

În Oltenia ne-așteaptă o zi foarte frumoasă, cu mult soare și foarte puțini nori. Temperaturile ating pragul unei zile de vară, iar la amiază vom avea 24…26 de grade Celsius.

Atmosferă plăcută și temperaturi agreabile găsim și în ținuturile sudice. Cerul rămâne senin pe tot parcursul zilei, iar în Lunca Dunării se vor atinge 24 de grade.

Vremea în țară

Astăzi avem vreme frumoasă peste tot, iar în vest, în centru și în nord va fi foarte cald pentru această dată. Vântul are intensificări în sudul Banatului, dar și în zonele de creastă.

Miercuri, după o dimineață frumoasă, atmosfera devine instabilă. Pe timpul zilei o să plouă în est și la munte, dar spre seară averse zgomotoase cuprind toată țara și pot lăsa în urmă cantități mari de apă.

Joi avem tot vreme instabilă, dar și răcoroasă. În vest, în sud-vest, în centru și la munte o să plouă pe arii extinse, iar în zona montană se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri, în sud și în sud-est se îndreaptă vremea. În rest, soarele se arată trecător, apar averse cu tunete și fulgere, iar atmosfera se menține răcoroasă.

Vremea la București

În București, astăzi prindem încă o zi frumoasă, cu mult soare și 24 de grade Celsius la orele amiezii. Noaptea se anunță liniștită, dar răcoroasă, iar temperatura coboară până la 6 grade.

Miercuri avem soare în prima parte a zilei, dar spre seară și în noaptea de miercuri spre joi apar averse zgomotoase, moderate cantitativ.

Ziua de joi începe cu scurte momente însorite, dar după-amiaza și seara se adună norii și vin averse cu tunete și fulgere. Temperatura scade puțin, până la 22 de grade Celsius.

Vineri se îndreaptă vremea. Va domina atmosfera însorită, vântul va fi activ, iar maxima urcă până la 24 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, astăzi cerul va fi mai mult senin, iar după amiază s-ar putea să apară câțiva nori de vreme bună. Vântul se întețește în Munții Banatului, dar va sufla tare și în restul zonei montane, la altitudini mari.

Miercuri vremea devine instabilă și se răcește. Înnorările apar în masivele sud-vestice, dar, mai apoi, cuprind toată zona montană. Pe seară apar averse consistente, cu tunete și fulgere, iar în noaptea de miercuri spre joi, la peste 2.000 de metri, o să ningă.

Joi rămânem cu atmosfera instabilă și răcoroasă. Vor fi averse zgomotoase, iar în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri prindem tot vreme instabilă și va fi destul de rece. Vor fi înnorări, apar averse care pot să lase în urma cantități mari de apă și e posibil să cadă și grindină.

 

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here