Oraşul din România unde autorităţile au decis purtarea măştii la exterior în ciuda relaxării naţionale. Cum este posibil

După noua serie de relaxare a măsurilor anti-Covid-19, toată ţara a răsuflat uşurată. Nu însă şi gălăţenii, care s-au trezit în aceeaşi seară cu o serie de reguli noi. Masca este pentru ei încă obligatorie în exterior. Şi nu doar în pieţe, târguri sau staţii de autobuz, ci aproape peste tot în oraş.

Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi pentru că abia aşteptau ziua în care să poată ieşi din casă fără mască. Acest lucru nu este posibil pentru că în Galaţi toate parcurile, faleza superioară şi principalele bulevarde se află încă sub această restricţie unde masca de protecţie este obligatorie.

Autorităţile de la nivel judeţean spun că această decizie a fost luată în baza hotărârii 531 cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, din 10 mai. Numai că, din 14 mai a venit o altă hotărâre cu numărul 29 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care prevede altceva. Până la noi ordine rămân în continuare sub restricţia purtării măştii.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here