PSD: Vaccinarea anti-Covid a copiilor este o decizie personală și nu trebuie să ducă la discriminări sau presiuni

Social-democrații atrag atenția, miercuri, că decizia de vaccinare anti-Covid a copiilor trebuie să fie personală,  exprimată prin acordul părinților. Nu trebuie să se ajungă la interzicerea accesului copiilor la școală sau evenimente în funcție de existența certificatului de vaccinare, spune PSD care avertizează că dacă se va întâmpla asta se va opune prin orice mijloace.

Decizia de vaccinare anti-COVID a copiilor trebuie să fie strict o opțiune personală exprimată exclusiv cu acordul părinților, fără niciun fel de condiționare socială sau de altă natură, transmite PSD.

Eșecul Guvernului în atingerea țintelor de vaccinare anti-COVID, pe care le anunța la începutul anului, “nu trebuie să devină un factor de presiune” pentru vaccinarea copiilor, atrag atenția social-democrații.

“PSD anunță că se va opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituționale față de orice formă de condiționare sau discriminare a copiilor în funcție de existența unui certificat de vaccinare. În viziunea PSD este inacceptabil ca accesul copiilor la școală, evenimente, spații închise, locuri de joacă, călătorii etc. să fie condiționat de vaccinarea anti-COVID, așa cum se întâmplă deja în cazul adulților”, potrivit PSD.

Social-democrații subliniază că Guvernul și celelalte autorități publice trebuie să asigure o informare corectă și onestă despre vaccinarea anti-Covid a copiilor, în care să fie prezentate atât beneficiile, dar și incertitudinile existente, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoștință.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here