Limuzina lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. Ce preț are mașina primită în dar de la ultimul șah al Iranului

Limuzina Paykan Hillman- Hunter, primită în dar de Nicolae Ceaușescu de la ultimul șah al Iranului în 1974, este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 4.000 de euro.

Limuzina Paykan Hillman-Hunter, primită în dar de Nicolae Ceaușescu cu prilejul alegerii sale, în 1974, în funcția de președinte al Republicii Socialiste România de la ultimul șah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, este scoasă la licitația organizată de Artmark pe 27 mai.

Mașina, luxoasă pentru acea vreme, a fost fabricată în Iran la începutul anilor ’70, sub licență Hillman, după model Chrysler, lansând proaspăta industrie automobilistică iraniană și devenind, cu vremea, simbol național al industriei iraniene.

Mașina de colecție beneficiază de certificat de proveniență din partea R.A.A.P.P.S., este funcțională și are un preț de pornire în licitație de doar 4.000 de euro.

Tot pe 27 mai este scos la licitație și fostul avion prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, Rombac Super One- Eleven, o bijuterie a industriei aeronautice românești, fabricate în 1982.

Avionul folosit de Ceaușescu între 1986 și 1989 are un preț de pornire de 25.000 de euro.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here