Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, premiat de șeful OMS: Îl vom onora pentru sacrificiul său

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții după incendiul din Piatra Neamț, a fost lăudat de directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul evenimentului de deschidere a Adunării Mondiale a Sănătății. 

„Doctorul Cătălin Denciu este medic specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie, anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spitalul din Piatra-Neamț. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corporală. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Medicul Cătălin Denciu le-a mulțumit reprezentanților OMS pentru recunoașterea muncii și sacrificiului său. De asemenea, Cătălin Denciu le-a mulțumit medicilor din Belgia, unde a fost tratat, în urma rănilor suferite în incendiul de la Piatra Neamț.

„Sunt emoționat și foarte impresionat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest.

Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, care se află în primele linii în această luptă.

De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferința acestei boli și în numele familiilor noastre care sunt alături de noi, la bine și la rău. Așa cum am mai spus, mi-am făcut datoria față de pacienți și față de ceilalți colegi.

Meseria de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să arătați solidaritate personalului medical, să-i sprijiniți în orice fel și să luptați împreună cu ei pentru a învinge această pandemie.

Eroii sunt cei care, în fiecare zi, de peste un an, continuă să aibă grijă de pacienți și de familiile lor, în ciuda tuturor dificultăților și barierelor. E un premiu al celor care rezistă, care nu se dau bătuți și sunt foarte mândru să fiu unul dintre ei”.

În luna decembrie, Cătălin Denciu a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here