Județul cu cea mai mică rată de vaccinare. Motivele pentru care oamenii refuză vaccinarea

Vaccinarea persoanelor din mediul rural se dovedeşte a fi în continuare o misiune extrem de dificilă. La sate, centre de vaccinare nu există, iar oamenii nu prea trec pe la medicul de familie. Chiar și atunci când vaccinul ajunge la ei prin intermediul echipelor mobile, mulţi refuză imunizarea. Aşa se face că Suceava a ajuns judeţul cu cea mai mică rată de vaccinare. 

Autoritățile centrale insista pe vaccinarea persoanelor din mediul rural dar accesul acestor români la vaccin nu este tocmai unul facil. Centrele de vaccinare se află în marile orașe iar la țară ajunge vaccinul doar prin intermediul unora dintre medicii de familie sau prin echipele mobile. Chiar și așa, sunt multe persoane care refuză vaccinarea sau chiar nu au suficiente informatii despre vaccinare.

Suceava a ajuns, astăzi, judeţul cu cea mai mică rată de imunizare. Doar 15% din populația județului a decis să se vaccineze.

Oamenii spun că nu se vaccinează din diverse motive. Unii spun că au trecut deja prin boală și așteaptă să treacă o perioadă, fiind convinși că au anticopri. Alții spun că suferă de diverse boli și au auzit că nu este bine să te vaccinezi, iar alții nu au suficiente informații pentru a ști unde este disponibil acest vaccin.

Autoritățile din Suceava se gândesc să deschidă locuri de vaccinare și în alte locuri, de exemplu, vor să deschidă noi centre la Universitatea Ștefan cel Mare, la aeroport sau în Vama Siret.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here