Bărbați din Olt, reținuți pentru braconaj. Ce au găsit polițiștii la domiciliile acestora

În urma unor percheziții domiciliare, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din Olt, doi bărbați din Bîrza au fost reținuți pentru braconaj. La domiciliile acestora oamenii legii au găsit cadavrele unor iepuri de câmp și trofee de căprior, precum și obiecte care ar fi putut fi folosite pentru activități de braconaj.

Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat două percheziții la domiciliile unor persoane, din comuna Bîrza, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni prevăzute de Legea vânătorii și a fondului cinegetic.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării cadavrele a 19 iepuri câmp, două trofee de căprior, cinci câini rasa ogar, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, cinci proiectoare de tip LED și două piei de iepure.

Cei doi bărbați au fost reținuți.

„Astăzi, 27 mai, în urma administrării probatoriului în cauză, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș cu propuneri legale”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Oamenii legii fac precizarea că, în acest caz, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here