Liber la nunți și botezuri! Se schimbă regulile de la 1 iunie

Se schimbă tot ce știam de la 1 iunie. Guvernul a decis să permită organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente private. Acestea vor avea loc doar în anumite condiții. Astfel, vor putea fi organizate la interior evenimente cu până la 50 de persoane și la exterior cu până la 70 de persoane.

De la data de 1 iunie, Guvernul a luat o hotărâre radicală. Astfel, s-a decis să se permită organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente private, în anumite condiții. Astfel, vor putea fi organizate la interior evenimente cu până la 50 de persoane și la exterior cu până la 70 de persoane. În schimb, dacă toți cei care participă la un eveniment sunt vaccinați, nu mai este impusă o limită de participanți.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, începând cu 1 iunie se pot organiza „evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.”

Ce beneficii au cei vaccinați

De asemenea, „organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.”

La finalul ședinței de Guvern, șeful DSU Raed Arafat a declarat că vor fi verificate astfel de evenimente pentru a vedea dacă regulile sunt respectate, iar în caz contrar vor existat sancțiuni.

Totodată, Guvernul a decis joi să fie deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. De asemenea, începând cu 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

Sursa: capital.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here