Caracalenii, invitați de primărie la un eveniment unic ce va fi organizat pe platoul din fața instituției

Cu ocazia Aniversării Bicentenarului Revoluției din Țara Românească din 1821 – Tudor Vladimirescu, sâmbătă, 29 mai, între orele 19.00-22.00, municipalitatea invită populația orașului pe platoul din fața Primăriei Caracal la un eveniment cultural-istoric menit să ne readucă în memorie momentul istoric al Revoluției de la 1821. Asociația Culturală „Tomis” va reconstitui evenimentele vremii printr-o reprezentație unică.

Membrii Asociației, îmbrăcați în uniforme de epocă, cu echipamente militare specifice începutului de secolului XIX, vor evoca faptele eroice ale înaintașilor de acum 200 de ani.

Vor fi prezentate mânuirile de arme, luptele și faptele pandurilor din timpul Revoluției de la 1821. Întreg programul va fi moderat și coordonat de prof.dr. Costin Scurtu.

Accesul la eveniment nu va fi însă unul fără restricții.

„Accesul se face conform prevederilor HG550/14 mai 2021, persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Adresăm rugămintea să respectăm regulile specifice pandemiei de Covid 19 și să ne bucurăm împreună de această reconstituire istorico-militară”, este rugămintea primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here