Acasă Național Ploile au dev...

Ploile au devastat România. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Mai mulți români au fost loviți de viituri, după ce hidrologii au emis joi o avertizare de tip cod portocaliu de inundații pe râurile din 12 județe. Oamenii s-au chinuit ore întregi să scoată apa din pivnițe și a fost nevoie și de intervenția pompierilor.

Ploile au devastat România. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Vremea de joi nu a fost deloc prietenoasă cu oamenii. După ce a plouat abundent, puhoaiele au năvălit în casele acestora și pe terenurile cultivate din Mureș, Cluj și Alba. Pentru ca apa să fie scoasă din curțile oamenilor a fost nevoie de intervenția pompierilor. Din păcate, există zone unde șuvoaiele cu nămol au ajuns în fântâni.

În șase localități din Mureș, peste o sută de gospodării au fost inundate din cauza ploilor abundente. Amintim că în zonă este în vigoare o avertizare de tip cod galben de ploi și furtuni care va expira sâmbătă seara.

”Parcă era rupere de nori”

O femeie a povestit că inundațiile au venit de nicăieri. În mai multe localități de lângă Valea Nirajului, oamenii au încercat să scoată apa venită de pe versanți.

Primarul Bălăușeri a precizat că ploaia torențială a inundat mai mult de 100 de case. El spune că deși a fost cod portocaliu, el nu a prins niciodată o asemenea ploaie în comună.

Mai mult decât atât, un localnic povestește că ”parcă era rupere de nori. Eram în pivniță să scot apa cu găleata cât puteam de mult.” Pompierii care au intervenit au lucrat ore în șir pentru a scoate apa din locuințe.

”S-a intervenit la nivelul întregului județ, pentru că au fost afectate mai multe zone. Avem în jur de 50 de pompieri. Sunt peste zece echipaje răspândite în județul Mureș.”, Călin Handrea, ISU Mureș.

Fântânile s-au umplut cu noroi

Pe lângă inundații, localnicii din Filitelnic au rămas fără apă din cauza că fântânile s-au umplut cu noroi.

Precipitațiile abundente au creat probleme și în localitățile Aiud și Hopârta din județul Alba, unde mai multe gospodării au fost inundate. A fost nevoie de intervenția pompierilor în zonele afectate.

O situație asemănătoare a fost și în Cluj-Napoca, unde deși nu erau anunțate ploi, mai multe gospodării de la marginea orașului au fost acoperite de apă. Nici canalizările nu au mai făcut față și a fost nevoie de intervenția militarilor.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here