Ploi TORENȚIALE. Oltul, sub COD GALBEN de vreme rea până mâine seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o nouă informare meteorologică. Majoritatea zonelor țării vor intra sub cod galben de vreme rea, cu ploi însemnate cantitativ.

Până miercuri dimineață, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Cod galben

Potrivit meteorologilor, începând cu ora 12:00 și până marți, ora 21:00, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Cod portocaliu pentru Tulcea și Constanța

În intervalul 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00. în județele Tulcea și zona costieră a județului Constanța sunt așteptate ploi abundente. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here