DSVSA Olt: Amenzi de peste 35.000 lei și carne alterată confiscată în luna mai

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a întreprins în luna mai 203 controale oficiale în domeniul siguranței alimentare.

În cadrul verificărilor s-a urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă) şi non-animală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final .

Pentru abaterile de la normele sanitare veterinare au fost aplicate 14 avertismente conform O.G. 2/2001 (la magazine alimentare, un bar, centre de prelucrare lapte integrate în cadrul exploatațiilor non-profesionale) și șase sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 35.600 lei (la magazine alimentare, o unitate de ambalare, o braserie, o rulotă fast food) din Slatina și Caracal.

Principalele nereguli sancționate au fost: igienă necorespunzătoare, nerespectarea programului de autocontrol, etichetare necorespunzătoare, unități neînregistrate sanitar veterinar, starea de sănătate a personalului neverificată .

S-a reținut oficial cantitatea de 17,4 kg carne de porc (spată de porc și carne tocată cu modificări organoleptice), care a fost dirijată către unitate de neutralizare autorizată sanitar veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here