Dotări noi pentru Jandarmeria Olt: Instituția a primit trei ATV-uri în cadrul unui proiect

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Olt va beneficia de astăzi de trei ATV-uri destinate intervențiilor în zone greu accesibile, utilizate de efectivele de jandarmi din cadrul detașamentelor din Slatina, Caracal și Corabia.

Conform IJJ Olt, noile ATV-uri au fost achiziționate în cadrul unui parteneriat încheiat cu Consiliul Județean Olt.

„Cele trei ATV-uri marca Polaris Sportsman sunt achiziționate în cadrul proiectului „Joint investments in the field of emergency situations for Olt County Council and Dolna Mitropolia Municipality”, cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, în care avem calitatea de partener beneficiar”, potrivit sursei citate.

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți gestionarea comună a riscurilor, prin creșterea capacității de reacție, în zona transfrontalieră Olt-Dolna Mitropolia, consolidând astfel capacitatea instituțională și tehnică a situațiilor de urgență.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt: îmbunătățirea cooperării la nivel operațional și a capacității de răspuns prin extinderea logisticii existente cu noi echipamente dedicate, precum și încheierea de parteneriate comune în domeniul avertizării timpurii și al răspunsului la situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here