Incidente la Evaluarea Națională 2021. Elev dat afară din examen, subiecte făcute publice mai devreme în 3 școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre incidentele petrecute marți la prima probă de la Evaluarea Națională 2021. El a spus că în 3 școli au fost făcute publice subiectele la Limba Română înainte de ora stabilită, iar Ministerul Educației a sesizat organele de cercetare penală.

Până la această oră, la examenul de Evaluare naţională, proba de Limba şi literatura română, am înregistrat prezenţa a 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut, 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscrişi la examenul de Evaluare naţională nu s-au prezentat”, a spus Cîmpeanu într-o conferință de presă.

Ministrul a spus că un elev din București a fost dat afară de la examen.

„În Bucureşti, din 12.006, numărul absenţilor a fost de 190, având din păcate şi un eliminat din examen. Singurul caz de eliminare din examen a fost acela al elevului din Bucureşti”, a spus el.

La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a 3 şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor”, a mai spus ministrul.

Cîmpeanu a adăugat că Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la această situaţie, deoarece subiectele au fost publicate înante de ora 15.00, ora stabilită de minister.

Un alt incident a avut loc la Satu Mare, unde 10 elevi au primit alte subiectele de la simularea pentru Evaluarea Națională, care a avut loc acum două luni.

Cei zece elevi vor susţine din nou, mâine, examenul pe subiectele de rezervă care au fost extrase şi care sunt secrete”, a precizat Cîmpeanu.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here