Alegeri fără incidente la Deveselu. Zeci de polițiști și jandarmi au asigurat ordinea şi liniştea publică

Pe durata desfășurării alegerilor locale parțiale din comuna Deveselu, nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al asigurării ordinii şi liniştii publice. Doar două incidente au fost sancționate. Este vorba doi bărbați care au postat mesaje electorale pe rețelele de socializare în ziua alegerilor, în afara campaniei electorale. Unul dintre ei a fost amendat, iar celălalt sancționat doar cu un avertisment.

Toate sesizările referitoare la posibilele fapte care au legătură cu procesul electoral au fost verificate cu promptitudine și responsabilitate, efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne asigurându-se că nu sunt încălcate normele legale.

Misiunea efectivelor ministerului va continua și după ora 21.00, ora de încheiere a procesului de votare, acestea rămânând în dispozitiv pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către birourile electorale județene.

Până la închiderea secțiilor de vot, polițiștii s-au sesizat din oficiu în două cazuri, cu privire la continuarea propagandei electorale în mediul online.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Deveselul s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul acestei zile, în mediul online, pe două conturi de socializare, au fost postate mesaje de susţinere cu caracter electoral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost identificați doi bărbați, unul din comuna Deveselu și altul din comuna Sprâncenata, care au postat mesajele.

Primul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, iar cel de-al doilea cu avertisment.

Peste 40 de polițiștii şi jandarmi olteni au fost mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și constituirea rezervelor de intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here