Ialomița: 12 percheziţii domiciliare în Ţăndărei. Cartuşe de pistoale şi articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Poliţiştii şi jandarmii din Ialomiţa au efectuat, miercuri, 12 percheziţii domiciliare în oraşul Ţăndărei, ocazie cu care au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale şi au confiscat cartuşe de pistoale şi articole pirotehnice, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa.

La acţiune au participat 77 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale şi al jandarmilor. A fost desfăşurată o razie în cadrul căreia au fost efectuate percheziţii domiciliare ce au vizat documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar deţine ilegal arme şi muniţii.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat trei cartuşe de pistol cu gaz şi 12 articole pirotehnice din categoriile F3 şi F4, bunurile descoperite urmând să fie expertizate în vederea stabilirii regimului acestora.

În cadrul acţiunii au fost instituite filtre rutiere în principalele intersecţii, zone de acces şi ieşiri din oraşul Ţăndărei, precum şi controale în centrele comerciale, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

Poliţiştii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 14.000 de lei, au reţinut opt permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au adresat recomandări atât pietonilor, cât şi conducătorilor auto, cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie şi la conştientizarea riscurilor şi consecinţelor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here