Sute de familii din Olt rămân fără apă pe timp de noapte din cauza celor care își udă grădinile și gazonul

Sute de familii din două localități din Olt rămân fără apă pe timp de noapte, de miercuri seară, din cauza celor care abuzează de apă, udându-și grădinile și gazonul.

Ceea ce reprezentanții Companiei de Apă Olt (CAO) au tot atenționat în ultimele două săptămâni se întâmplă din această noapte într-o localitatea din județ, unde două sate rămân fără apă curentă după ce mai mulți localnici au făcut abuz, consumând apa pentru a uda grădinile și gazonul.

Este vorba de două sate din comuna Valea Mare, unde Compania de Apă Olt nu mai are posibilitatea să asigure serviciul de alimentare cu apă continuu și în parametrii normali.

„De la ora 21.00 până la ora 5.00, alimentarea cu apă va fi oprită în satele Recea și Zorleasca.

Facem, din nou, apel la cetățenii din Valea Mare să folosească apa din rețeaua publică numai pentru consumul casnic.

Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor.

Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC.

Din păcate, pentru că sunt cetățeni care nu respectă recomandările noastre și reglementările în vigoare, multe familii din comuna Valea Mare sunt acum afectate de lipsa apei potabile”, se arată într-un comunicat al CAO.

Reprezentanții companiei fac apel la populație să fie responsabilă și doar să consume apa, nu să o risipească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here