Un bărbat din Caracal, reținut de polițiști după ce a încercat să incendieze apartamentul soției sale

Un bărbat din Caracal a fost reținut de polițiști după ce, ieri, a încercat să incendieze apartamentul în care locuiește soția sa, cu care el nu mai conviețuiește. Femeia obținuse în instanță un ordin de protecție, pe o perioadă de șase luni, prin care soțului său i se interzicea dreptul de a se apropia de ea la o distanță mai mică de 50 de metri.

Polițiștii din Caracal au fost sesizați, ieri dimineață, prin apel de urgenţă 112, de o femeie de 35 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la un apartament.

Oamenii legii s-au deplasat de îndată la faţa locului, stabilind faptul că persoane necunoscute ar fi turnat un lichid inflamabil și ar fi aprins un covoraș aflat în scara blocului, în dreptul unui apartament, în care locuiește o femeie, în vârstă de 50 de ani.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detașamentului Caracal, fiind distrus în totalitate doar covorașul, fără a se produce alte pagube.

„În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, a fost identificat un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Caracal, bănuit de comiterea celor întâmplate. Față de acesta, în data de 05 aprilie a.c., Judecătoria Caracal, a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de șase luni, prin care i se interzicea dreptul de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri față de femeia care locuiește în apartamentul respectiv ori de locuința acesteia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Ionuț Vasiloaica.

Surse locale susțin că bărbatul este soțul femeii. Cei doi nu mai locuiesc împreună, dar nici nu au divorțat încă.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse, fiind continuate cercetările.

Totodată, în cursul aceleiași zile, pe numele bărbatului polițiștii au emis o odonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here