Acasă Național Alertă alimen...

Alertă alimentară în România! Tocmai s-au retras acest produs de la raft. Este extrem de periculos

Alertă în magazinele Mega Image. mai multe loturi de înghețată au fost retrase, după ce s-a descoperit că acestea reprezintă un pericol pentru sănătate. Despre ce brand de înghețată este vorba și ce trebuie să facă cei care le-au achiziționat deja?

Informații de ultimă oră pentru clienții Mega Image. Rețeaua comercială anunță că retrage mai multe loturi de înghețată. Este vorba despre înghețatele produse de Milka și KitKate, în care s-a descoperit utilizarea peste limite legale a oxidului de etilenă.

Mai exact, este vorba despre înghețata Milka ministrick,  loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023. De cealaltă parte, în cazul KitKat, este vorba despre înghețată pe băț,  lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023.

De menționat este faptul că, demersurile au fost înainte la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Înghețatele vor fi retrase de pe piață

Totodată, produsele deja existente pe piață urmează să fie retrase, iar cei care le-au cumpărat le pot aduce înapoi.  În acest context, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Sursa citată mai precizează că pentru a-și recupera banii, clienții sunt nevoiți să prezinte bonul fiscal. În același timp, există și o dată limită. Mai exact, returnarea produsului este posibilă doar până la data de 16.08.2021, mai precizează Mega Image.

Amintim faptul că în acest weekend, cetățenii au mai primit o alertă din partea mai multor magazine, fiind vorba despre aceași substanță. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informa că mai multe sortimente de înghețată au fost retrase după ce s-a descoperit că conțineau oxid de etilenă, extrem de periculos pentru sănătate.

Este vorba despre peste 20 de sortimente de înghețată care au fost retrase din Carrefour și alte patru vor fi eliminate de la Auchan. La rândul său, Lidl a trecut și el printr-o sitauție similară și a retras de la vânzare mai multe înghețate.

Decizia lanțului de magazine vizează batoanele de ciocolată Mars, vândute în șase pachete de 270g și batoanele de ciocolată Snickers, vândute în șase pachete cu greutatea de 300g.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here