Acasă Național Buletine cu c...

Buletine cu cip pentru toată România! Florin Cîțu a făcut anunțul: Care este planul Guvernului

Florin Cîțu reacționează după proiectul privind Cartea Electronică de Identitate, lansat recent la Cluj-Napoca, unde sute de români s-au înghesuit în cursul zilei de marți. Mai exact, premierul se arată extrem de încântat de acest proiect, menționând că în curând va fi disponibil în toată România.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul Florin Cîţu şi-a exprimat convingerea că proiectul privind Cartea Electronică de Identitate, lansat recent la Cluj-Napoca, va fi extins la nivel naţional.

Totodată, el a subliniat faptul că acesta este un pas mare pentru digitalizarea serviciilor publice, menționând că proiectul va fi extins într-un termen de 18 luni, pentru ca toți cetățenii țării să poată beneficia de noua carte electronică.

Florin Cîțu a subliniat faptul că noul document oferă mai multă siguranță cu privire la datele cetățenilor, arătându-se extrem de mulțumit de entuziasmul românilor.

„Foarte bună iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca! Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice!

Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toţi românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranţă privind datele cetăţenilor. România, hai că se poate!”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Programările pentru buletinele cu cip au fost epuizate

Amintim faptul că în ziua lansării proiectului pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în Municipiul Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile. Astfel, în cursul zilei de marți, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice.

În funcție de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide și un al doilea ghișeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

Termenul de emitere / înmânare a CEI este cuprins între 15 și 20 de zile. Totuși, pentru prima etapă, având în vedere că după realizarea CEI, aceasta trebuie sa fie supusă unor teste complexe, pentru cererile preluate în intervalul 2-6 august, documentele vor fi eliberate în perioada 23-25 august.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here