Razie pentru depistarea persoanelor care cerșesc în Olt: Polițiștii au legitimat peste 800 de persoane/ Suma sancțiunilor

Razie de amploare pentru depistarea persoanelor care cerșesc în Olt. Polițiștii au legitimat peste 800 de persoane, aplicând peste 160 de amenzi.

Acțiunea s-a desfăsurat, în perioada 19-21 august, acționând nu mai puțin de 320 de polițiști.

„Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban cât și în mediul rural, cu accent pe prevenirea cerșetoriei, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale, creşterea gradului de siguranţă publică, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale și menţinerea sub control a fenomenului generat de pandemia de Coronavirus.

În cadrul activităților desfășurate au fost cooptați și specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în vederea consilierii minorilor, a persoanelor singure sau a celor aflate la nevoie, ce au fost depistate apelând la mila publicului”, se arată într-un comuncat al Poliției Olt.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 803 persoane, dintre care șase minori, 46 de persoane fiind conduse la sediile unităților de poliție pentru stabilirea identității acestora.

Oamenii legii au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 97.280 de lei, 141 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 1991 și 27 la alte acte normative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here