Alertă în București, Ilfov, Prahova, Timiș, Bihor, Sibiu și Constanța: Suplimente naturiste cu vitamine, contaminate cu pesticide

Este alertă în Capitală, dar și în județele Ilfov, Prahova, Timiș, Bihor, Sibiu și Constanța. Zeci de suplimente naturiste care conțin calciu, magneziu și zinc, dar care sunt contaminate cu pesticide, au fost retrase din magazine, relatează Realitatea PLUS. 

În urma verificărilor, inspectorii ANSVSA au descoperit că trei loturi de suplimente conțin oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, extrem de periculoasă, care poate provoca boli grave.

ANSVSA a publicat o nouă alertă alimentară, după anunțul Mega Image referitor la retragerea de pe piață a unor suplimente alimentare.

Notificarea transmisă de Mega Image se referă la:

> 00030 ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP nr. lot 42.10.20; 43.10.20, termen de valabilitate 10.2023

> 99364 ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 plic, nr lot 64.11.20, 65.11.20, 66.11.20, 67.11.20, 68.11.20, 69.11.20, 70.11.20 cu termen de valabilitate 11.2022

> 00033 ALEVIA CALCIU D3 40CP cu nr.lot 24.10.20, 25.10.20, 26.11.20 si termen de valabilitate 10.2023

“Mega Image a retras de la vânzare produsele: ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP, ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 PLIC, ALEVIA CALCIU D3 40CP cu loturile menţionate mai sus. Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, menționează documentul, citat de realitateadeprahova.net, potrivit căruia produsele au fost comercializate în magazine Mega Image din București, Prahova, Ilfov, Timiș, Bihor, Sibiu și Constanța.

Într-o informare de presă, compania Alevia confirmă retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Potrivit informării menționate, „acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/. Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. Alevia colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare”.

Clienții sunt rugați să nu consume produsele cu loturile sus menționate. Ele pot fi returnate, până pe 10 septembrie, la magazinul de la care au fost achiziționate, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea. Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme”, mai arată informarea companiei Alevia.

Reamintim că, până în preznet, oxidul de etilenă a fost depistat și în mai multe produse alimentare: înghețată, chiftele sau sucuri.

Inspectorii ANSVSA au aplicat și sancțiuni supermarketurilor și vor continua verificările.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here