COVID-19 în zeci de localități din Olt, după ce boala aproape dispăruse. Minciună sau adevăr?/ DOCUMENT

Dacă la începutul acestei luni cazurile de COVID-19 aproape că dispăruseră cu totul din Olt, fiind înregistrată o incidență a îmbolnăvirilor cumulate de 14 zile de doar 0,02 cazuri la mia de locuitori, boala abia făcându-se simțită în șase localități, acum, deodată, noul coronavirus a reapărut la oameni din zeci de localități.

Așa arată datele făcute publice de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, care, după ce la 1 august transmitea o incidență de doar 0,02 cazuri la mia de locuitori, cu o prezență a bolii în doar șase localități, azi, 29 august, raportează o incidență a îmbolnăvirilor de 0,20 cazuri/1000 locuitori, cu „reaprinderea” bolii în 28 de localități.

Dacă tendința de creștere va continua, luna viitoare este posibil ca boala să se manifeste în toate localitățile județului.

Mai jos, comparația statisticii de la 1 august cu cea de la 29 august:

De altfel, creșterea numărului de cazuri se înregistrează în toată țara, după ce toată vara autoritățile au vorbit de această posibilitate, îndemnând populația să se vaccineze.

Asupra acestei „realități” părerile sunt împărțite: în vreme ce unii oameni dau crezare autorităților, alții cred că reprezentanții instituțiilor publice sunt parte a unei mari manipulări.

Îndoiala are mai multe surse care o alimentează, unele dintre ele fiind generate tot de autorități, cum ar fi decesele neraportate la timp și care au umflat, apoi, listele cu morți, creând o ambiguitate care i-a făcut pe mulți sceptici.

Dacă mai punem la socoteală tunurile date de unele companii mari, cu complicitatea statului, după apariția pandemiei, adevărul manipulării, al acțiunilor oculte, pare să câștige teren în fața altor adevăruri.

Doar dacă ne amintim de achizițiile de izolete, care ulterior au dispărut din peisajul pandemic, sau de dispariția măștilor de protecție din farmacii, pentru ca ele să reapară „pe toate drumurile” la prețuri cu mult mai mari decât cele existente până în pandemie, avem un tablou complet al motivelor de neîncredere.

În tot acest timp, cea mai cruntă realitate care nu poate fi pusă la îndoială sunt nu miile și miile de morți puse pe seama noului coronavirus, ci miile și miile de vieți pierdute (nu avem o statistică clară aici) în rândul bolnavilor cronici pentru care spitalele s-au închis, pentru a trata doar COVID-19. Dacă, dincolo de o proastă gestionare a fenomenului pandemic care ar putea deveni o posibilă explicație a acestor decese, aici avem de a face cu o decizie cinică?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here