Acasă Național Curs valutar ...

Curs valutar luni, 6 septembrie. Nou record negativ pentru moneda națională

Curs valutar luni, 6 septembrie. Nou record negativ pentru moneda națională. După ce, la finele săptămânii trecute, Banca Națională părea a fi scăpat cursul de sub control, cu două valori negative record afișate joi și vineri, săptămâna începe în aceleași condiții pentru leu.

BNR a anunțat vineri un curs valutar de 4.9416 lei pentru un euro, în creștere față de ziua precedentă.

Joi, de asemenea, euro a fost cotat la in nivel record, de 4,9386 lei/euro.

Luni, moneda europeană a atins un nou maxim istoric în raport cu leul, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4.9475 lei/euro, în creştere cu 0,59 bani (0,12%) faţă de cotaţia precedentă, de 4.9416 lei.

Curs valutar luni, 6 septembrie. Și dolarul se preciază

Vineri, dolarul s-a depreciat până la valoarea de 4,1633 de lei, în scădere cu 0,39 de bani (-0,09%) comparativ cu cotaţia anterioară, de 4,1672 de lei,/dolar.

Luni, moneda americană a consemnat însă o apreciere, în condiţiile în care cursul afișat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4.1718 lei/dolar, în creştere cu 0,85 bani (0,20%) faţă de cotaţia precedentă.

Trebuie precizat că dolarul american este raportat la leul românesc indirect, prin relaționare la moneda europeană.

Premierul Florin Cîțu: ”Deprecierea monedei naționale nu a fost influențată de criza politică”

Premierul Florin Cîțu spune că deprecierea monedei naționale nu a fost influențată de criza politică și că leul rămâne una dintre cele mai stabile monede din regiune.

”Cursul leu-euro e determinat de piață. Este foarte complicat să spunem că ceea ce se întâmplă astăzi aici are legătură cu cursul. Deprecierea leului începuse înainte de acest eveniment”, a spus vineri Florin Cîțu.

”Poate să fie legat de dobânzile foarte mici din piața din România. Dacă ne uităm la dobânzile la credite, acestea scad. Ar trebui să fim foarte atenți ce se întâmplă cu piața internațională.

Nu e motiv de îngrijorare. Leul este una din cele mai stabile monede din afara zonei euro”, a adăugat el.

Rămâne de văzut cum se va reflecta asupra cursului de schimb posibila cădere a guvernului condus de Florin Cîțu.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here