Amendă de 2.000 de lei și dosar penal dacă faceți ASTA în pandemie

În urma introducerii Certificatului Verde pentru vaccinare anti-COVID, au ieșit la iveală anumite probleme. În acest context, oamenii care vor să intre la restaurante și fac următorul lucru riscă să fie amendați cu 2.000 de lei. 

Cum poate fi abuzat Certificatul Verde? Românii care fac acest lucru riscă să fie amendați cu 2.000 de lei

Un reporter Digi24 a realizat un experiment pentru a demonstra că oricine se poate folosi de Certificatul Verde al unei cunoștințe, pentru a intra la restaurante.

Acest lucru este posibil deoarece paznicii din mall-uri și chelnerii din restaurante nu pot verifica dacă persoana care arată actul respectiv este adevăratul proprietar al acestuia. Totuși, autoritățile cer persoanelor nevaccinate să nu folosească certificatele altor persoane, deoarece riscă amendă și dosar penal, conform informațiilor transmise de digi24.ro.

Avertismentul lansat de autorități

Așadar, Certificatele Verzi nu conțin o poză a proprietarului și nici CNP-ul acestuia. În acest context, paznicii sau chelnerii scanează un cod QR, fără a putea verifica adevărata identitate a celui care arată actul respectiv.

Trebuie menționat că cei care folosesc certificatele altor persoane pot fi amendați și cu 2.000 de lei. Simultan, aceștia riscă și un dosar penal.

„Poliția Română recomandă tuturor persoanelor să prezinte certificate verzi valabile, care să le aparțină, pentru a evita eventuale neplăceri, atât în ceea ce privește măsurile contravenționale sau penale care se pot dispune în aceste situații, și bineînțeles pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2”, a transmis Comisar-șef Georgian Drăgan, director de cabinet al Inspectorului General al Poliției Române.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here