De cine a fost așteptat șeful PNL Olt, judecat penal de Curtea Supremă, în fața ÎCCJ? Va veni și la următorul termen/ FOTO

Liviu Voiculescu, senator PNL

Ieri a avut loc un nou termen la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Parlamentarul nu a venit, însă, în fața completului de judecată. El era așteptat în fața sediului ÎCCJ Voiculescu de celebrul Marian Ceaușescu, care a aruncat cuvinte grele la adresa președintelui PNL Olt, spunând că pe acesta îl doare în dos de Justiție.

„Salut prieteni. Sunt la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde azi ar fi trebuit să vină un nou ………, dar de data aceasta din PNL. B…..l se cheamă Voiculescu Liviu, cel care este președinte PNL de Olt, cel care, înainte să devină deputat (Liviu Voiculescu este, de fapt, senator – n.r.) a fost ofițer de poliție, când el a încălcat legea, ca ofițer de poliție (…). (…) Deci acest …….. PNL Olt, președintele PNL Olt, trebuia să vină la orele 12.00. Nici până acuma nu a venit, că pe ei nu îi interesează. Devenind deputat, știți cum este o vorbă, în dos îl doare de Justiție. Am să vin și la termenul următor pentru că vreau să îl întâlnesc (…)”, a spus, într-un live, Marian Ceaușescu.

Marian Ceaușescu, așteptându-l pe Liviu Voiculescu în fața sediului Curții Supreme

Dosarul în care Liviu Voiculescu este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, este unul complex, cuprinzând mai mulți inculpați, fiind înregistrat inițial la Tribunalul Dolj.

Prin sentința pronunțată în 6 decembrie 2017, președintele PNL Olt s-a numărat printre persoanele achitate în acest dosar, pe  motiv că „faptele nu există”. DIICOT a făcut însă recurs, iar Curtea de Apel Craiova a desființat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

Pe 10 februarie, anul acesta, dată fiind calitatea de senator dobândită de Voiculescu între timp, Tribunalul Dolj a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că soția lui Liviu Voiculescu și asociata sa în firma de păcănele care l-a adus pe Liviu Voiculescu în vizorul procurorilor DIICOT, SC Markus Games SRL, au vândut, anul acesta, dreptul de folosință asupra tuturor spațiilor comerciale înregistrate ca puncte de lucru ale societății către o altă companie de profil, pentru suma de 250.000 de euro.

Firma a fost înființată în 2010 de soția actualului senator, după ce Liviu Voiculescu, pe atunci ofițer de poliție, a înțeles că afacerile cu păcănele pot aduce foarte mulți bani. Conform procurorilor DIICOT, compania ar fi utilizat aparate neomologate și neavizate, potrivit publicației Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here