Zeci de percheziții în Olt: 15 oameni, la audieri după ce au vândut tutun ilegal/ Mascații au descins și la sediile unor firme de curierat/ VIDEO

Zeci de percheziții au avut loc, azi, în Olt, la locuințele unor persoane și sediile unor firme de curierat. Mai multe persoane au fost conduse audieri.

În fapt, în perioada 2020 – 2021, 15 persoane din Olt, ar fi cultivat sau cumpărat tutun foi, pe care ulterior l-ar fi mărunțit și vândut, prin intermediul unor firme de curierat, fără a plăti accizele aferente.

„Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat” prevăzute de Codul Fiscal.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate 60 de kg de tutun mărunțit și 300 de kg de tutun foi, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 250.000 de lei, bugetului consolidat”, potrivit Poliției Olt.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor structurilor de investigații criminale, ordine publică și arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here