Gigel Știrbu: Misiune îndeplinită de Guvernul condus de PNL! Pe 2 decembrie intră primii bani din PNRR

Deputatul PNL de Olt anunță că 2 decembrie intră primii bani din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Prima tranșă va avea o valoare de aproape două miliarde de lei, mai spune parlamentarul liberal.

„Misiune îndeplinită de Guvernul condus de PNL! Pe 2 decembrie intră primii bani din PNRR, aproape 2 miliarde euro!

Le-am promis românilor că o să avem PNRR semnat anul acesta și o să primim și bani”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Gigel Știrbu.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a fost evaluat pozitiv de Consiliul Uniunii Europene astăzi, 28 octombrie, ultima etapă la nivelul instituțiilor europene. Astfel, România are la dispoziție 29,2 miliarde euro, până în 2026, de la Uniunea Europeană, pentru modernizare prin reforme și investiții esențiale.

În perioada următoare, primele fonduri, respectiv 13% din suma nerambursabilă alocată României, vor ajunge în țară sub forma unei pre-finanțări acordate de Comisia Europeană.

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei șase piloni prevăzuți de Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență și împărțit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României și să urmărească concomitent prioritățile Comisiei Europene.

În total, prin PNRR România va beneficia de 29,2 miliarde euro, din care 14,2 miliarde granturi și 14,9 miliarde împrumuturi. Banii se vor acorda în tranșe, în funcție de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane și ținte. În total, sunt 507 jaloane și ținte de realizat până la 31 decembrie 2026.

Cele peste 70 de documente, cuprinse de PNRR, pot fi consultate pe pagina oficială dedicată PNRR: https://mfe.gov.ro/pnrr/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here