Firma unui primar liberal de comună din Olt, contract de milioane de euro din bani publici în București

Firma de construcții a primarului liberal al comunei Studina, Marian Vasile (foto), a „prins”, pe final de an, împreună cu alte câteva companii, un contract de milioane de euro în Capitală, pentru lucrări de modernizare, reparații, reabilitare și instalații la clădirile aflate în subordinea Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Este vorba de un contract-cadru, înregistrat sub numărul 21745/2.12.2021, în valoare de 22.583.382,34 lei (aproape 5,6 milioane de euro) pe care firma primarului din Studina, Marian Vasile, SC Danstud SRL, administrată de tatăl edilului, îi va împărți cu alte companii, cele mai multe din București, unele dintre ele cu un singur sau cu doi angajați, în urma unei licitații publice.

Societățile comerciale câștigătoare ale contractului-cadru sunt grupate în mai multe asocieri, Danstud SRL fiind asociată cu alte două firme, Edil Val Construct SRL din București (unic asociat – Gheorghita Mocanu, administratori Florin Gaulea și Gheorghita Mocanu) și Perfect Consult Europe SRL din Măgurele, Ilfov (unic asociat și administrator – Liviu Andrei Ioniță).

Cea mai puternică dintre toate este SC Danstud SRL, administrată de Octavian Vasile, tatăl primarului Marian Vasile. În 2020, compania înregistra un profit net de aproape 2,3 milioane de lei la o cifră de afaceri de aproape 19 milioane de lei, iar în 2019 – un profit net cu mult mai mare, de aproape 6,2 milioane de lei, la o cifră de afaceri mai mică, de aproape 17 milioane de lei. Precizăm că, în 2019, câștigul net al Danstud SRL era majorat considerabil de un contract pe bani publici, în valoare de 6,5 milioane de lei, pus la bătaie de Primăria Grădinari, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și înființare a unui sistem de canalizare menajeră într-un sat al comunei, Satu Nou. Pentru câștigarea licitației, firma primarului Vasile s-a asociat, atunci, cu SC Scadt SA, controlată de fostul senator Ion Toma.

Firma lui Marian Vasile a trecut de la statutul companiilor cu profit de sute de mii de lei la cele cu câștiguri nete de milioane de lei după ce a intrat în PNL. Dar asta poate fi o simplă întâmplare!

Fost membru al PDL și al PMP (unde a ocupat funcția de președinte al organizației județene Olt), primarul din Studina s-a înscris, la începutul lui 2016, în PNL. Aici, el a ocupat poziția de prim-vicepreședinte al PNL Olt, funcție la care a renunțat, în martie 2020, prin demisie, în urma unui conflict cu președintele organizației, senatorul Liviu Voiculescu.

În ultima declarație de avere publicată pe site-ul Primăriei Studina, datată 10.11.2020, Marian Vasile a declarat venituri salariale de 73.000 de lei și venituri din dividende în valoare de peste 1,5 milioane de lei. Edilul deține un teren intravilan de 2.500 mp și o casă de locuit în comuna natală, ambele bunuri dobândite prin cumpărare, și trei autoturisme, două Audi și un Chevrolet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here