Olt: Testarea cu teste rapide antigen pentru depistarea COVID, și în cabinetul medical. Care este tariful

Testarea cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se realizează și în cadrul cabinetelor medicale.

Testarea se poate face și de către medicii de familie, având în vedere reglementările Ordinului ministrului sănătății și al președintelui CNAS.

De testare în cadrul cabinetului medicului de familie beneficiază toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau care sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive.

„Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Pentru activitatea de testare realizată, validată că serviciu prin raportarea informaţiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 lei/persoană şi cuprinde contravaloarea testului, manoperă, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. Medicul de familie nu percepe sume suplimentare de la persoanele pentru care acordă serviciul de testare.

Pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, medicii de familie care au încheiate cu casă de asigurări de sănătate contracte pentru realizarea activității de vaccinare împotriva COVID-19, încheie acte adiționale la aceste contracte iar medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru realizarea activitații de vaccinare împotriva COVID-19 vor încheia contracte pentru activitatea de testare”, potrivit CAS Olt.

Până în prezent, 116 medicii de familie și-au exprimat dorința de a încheia contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here