Adrian Chesnoiu: Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile

Un pas important pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de producție din industria alimentară este sprijinirea și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, spune ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Astăzi, a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României.

„Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, fie din surse fotovoltaice, fie din biogaz sau biomasă, pentru a deveni mult mai viabili economic și mai stabili pe piață.

Vom utiliza cât mai mult posibil acoperișurile fermelor și fabricilor pentru montarea panourilor fotovoltaice pentru a păstra în circuitul agricol suprafețe suficiente de teren arabil pentru menținerea unui nivel ridicat al producției”, a declarat ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here