Sorin Oprescu, condamnat DEFINITIV la 10 ani și 8 luni de închisoare cu EXECUTARE, dar inculpatul nu mai e de găsit

Magistrații de la Curtea de Apel l-au condamnat, vineri, pe Sorin Oprescu la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Pedeapsa este dublă față de cea primită în primă instanță. Decizia este definitivă. Poliția îl caută pe fostul primar al Capitalei la mai multe adrese, însă fără succes. Potrivit unor surse, acesta s-ar afla la fiul său, în Austria.

Poliția Română a publicat pe site-ul oficial anunțul prin care Sorin Oprescu este dat în urmărire generală după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru a-și executa pedeapsa.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, merge la închisoare, la fix 3 ani de la sentința în primă instanță primită în dosarul de corupție. Pe fond, fostul edil a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Magistrații au decis, astăzi, o pedeapsă dublă, respectiv 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Urmează ca poliţiştii să meargă la toate adresele de domiciliu pe care le are Sorin Oprescu, de unde ar urma să fie săltat și dus la încarcerare.

Dacă nu va fi găsit, Oprescu va fi dat în urmărire.

Imagine

Există informaţii că fostul primar al Capitalei s-ar afla, încă de acum o lună, la fiul său care locuieşte în Austria.

Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Completul de la Curtea de Apel București a pronunțat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toți inculpații – foști directori din Primăria București și oameni de afaceri. Toți au fost acuzați de procurori de organizarea unui grup infracțional care atribuia contractele din bani publici contra șpagă.

În același dosar, fostul director din Primăria București, Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

Fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat și el la 7 ani și 2 luni închisoare.

Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) a fost condamnat 6 ani și 10 luni închisoare.

Ruxandra Avasiloae (fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) a fost condamnată la 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare

Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) a fost condamnat la 4 ani închisoare.â

Albu Romeo – 6 ani de închisoare

Niță Ion – 7 ani şi 10 luni închisoare

Claudiu Bengalici (administrator al unei societăţi comerciale) – 6 ani şi 6 luni închisoare

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here