Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost ridicat cu mascați din propria locuință

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost ridicat cu mascați din propria locuință, marți seară, după ce a primit mandat de reținere pentru 72 de or. Totodată, Procuratura Anticorupție anunță și despre reținerea cumnatului fostului lider de la Chișinău, Petru Merineanu. 

Dodon, actualmente președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, a fost condus la izolatorul Centrului Național Anticorupție din Chișinău.

Marți dimineață, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul ex-președintelui R. Moldova Igor Dodon, potrivit sursei citate.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, informează Mariana Cherpec.

Procurorul general interimar al Rep. Moldova a decis începerea urmării penale în dosarul „Kuliokul”. Dispunerea urmării penale s-a făcut în baza înregistrărilor video apărute în spațiul public în vara lui 2019, în care apare fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon, precum și fostul democrat Serghei Iaralov. În materialul video, Plahotniuc îi oferă lui Dodon o pungă neagră, în care s-ar afla, potrivit unor interpretări, sume mari de bani.

Dodon a negat acuzațiile și chiar a afirmat că o parte al dialogului dintre el și Plahotniuc ar fi fost trucată.

Anterior, Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here