Sprijin unic de 700 de lei pentru pensionari în iulie. Câte persoane vor beneficia de acest ajutor

Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări despre pachetul social la o zi de la anunțul coaliției de guvernare. 

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a anunțat că în acest moment se lucrează la Ordonanța de Urgență pentru al doilea pachet de măsuri sociale.

Ministrul Muncii a precizat că pentru pensionari, ajutorul va fi dat o singură dată, în luna iulie, și va fi notat pe cuponul de pensie, potrivit DCNews.

Marius Budăi a anunțat că cei care vor primi acest ajutor unic sunt cel puțin 3.281.202 pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei, câți erau în luna mai. Marius Budăi a spus că impactul bugetar al acestei măsuri va fi de 2,3 miliarde de lei.

Noul pachet social anunțat luni de coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR se referă la pachetul social “Sprijin pentru România”, anunțat luni de premierul Nicolae Ciucă președintele PNL și președintele PSD – Marcel Ciolacu și este în valoare de 1,1 miliarde euro. Principalele măsuri cu urmează să fie aplicate de la 1 iulie sunt: amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care au dificultăți financiare; un sfert din diferența de salariu pentru bugetari, sprijinul unic pentru pensionari de 700 de lei, în cazul unor venituri sub 2.000 de lei. În același timp, guvernanții promit și scăderea cheltuielilor la buget, fără a socoti și salariile, pensiile sau investițiile, suspendarea angajărilor la stat, creșterea cu 10 milioane de lei la colectarea veniturilor la buget, ca și accelerarea absorbției fondurilor europene din programele operaționale și PNRR.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here