Cantina de la CN „Ion Minulescu” Slatina a fost închisă de DSVSA Olt. A fost aplicată și o amendă de 10.000 de lei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a luat o primă măsură în scandalul de la CN „Ion Minulescu” Slatina. Astfel, în urma controlului derulat miercuri, 25 mai, activitatea cantinei a fost suspendată, fiind aplicată o amendă de 10.000 de lei.

„În această dimineață, în urma suspiciunii de toxiinfecție alimentară la Colegiul „ION MINULESCU” din Slatina, o echipă de inspectori din cadrul DSVSA Olt s-a deplasat imediat la cantina colegiului pentru efectuarea anchetei epidemiologice. Ca urmare a neconformităților constatate a fost aplicată sancțiune contravențională conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 10000 lei . S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului cantină, până la remedirea deficiențelor. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, în vederea stabilirii sursei de contaminare. Au fost prelevate probe din materiile prime și trimise în regim de urgență pentru efectuarea analizelor în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt.

Potrivit DSVSA Olt, în urma controlului au fost depistate o serie de neconformități, după cum urmează:
-deficiențe structurale (infiltrații pe tavane pe zone restrânse)
-monitorizarea temperaturii în spațiile cu regim termic nu se face corespunzător
-nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare
-dosarele medicale ale personalului angajat nu sunt vizate din luna septembrie 2021 .

În paralel, Inspectoratul Școlar Județean Olt a demarat o anchetă, comunicând că 94 de elevi din ciclul primar de la CN „Ion Minulescu” Slatina au lipsit miercuri, 25 mai, de la școală.

„Începând de vineri, 20 mai 2022, la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au fost semnalate mai multe cazuri de elevi care au prezentat următoarea simptomatologie: grețuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale. Luni, 23 mai 2022 au existat 12 absenți cu aceleași simptome. În noaptea de 24 mai 2022, 9 elevi din internatul colegiului au fost transportați cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Miercuri, 25 mai 2022, s-au înregistrat 94 de absenți la clasele din învățământul primar. La cabinetul medical școlar sunt înregistrați luni, 8 elevi cu probleme digestive, marți, 12 elevi și miercuri 6 elevi cu aceleași simptome. Elevii care au prezentat simptome sunt din toate ciclurile de învățământ din școală, respectiv primar, gimnazial și liceal”, se arată într-un comunicat al ISJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here