Când urmează să fie externați elevii de la Liceul „Ion Minulescu” Slatina. DSP Olt va avea primele rezultate vineri

15 elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina sunt în continuare internați în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Managerul unității medicale, Angela Nicolae, a anunțat însă că elevii pentru care se suspicionează o toxiinfecție alimentară sunt într-o stare foarte bună.

„Copiii sunt bine, avem 15 internați astăzi (n. red. -26 mai), 11 la Boli Infecțioase și patru la Pediatrie. Au mai fost tratați încă doi copii, unul a venit în noaptea de miercuri spre joi, dar a plecat acasă, și unul miercuri pe zi, dar nu a dorit internarea. Alți copii nu au mai venit. Rezultatele probelor vin în trei zile de la recoltarea lor”, a spus managerul Spitalului Slatina.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că elevii vor fi externați vineri, 27 mai. Totodată, se așteaptă și primele rezultate ale probelor prelevate.

„Nu avem un rezultat, durează 72 de ore o coprocultură, vineri, după 12.00, vor veni, ele sunt lucrate în Laboratorul nostru. Nu au mai fost copii afectați ce au ajuns la spital, sunt bine, cei mai mulți vor fi externați vineri”, au precizat reprezentanții DSP Olt.

Director unității de învățământ, Christian Ionescu, a precizat că și el așteaptă cu interes rezultatele pentru probele ce au fost luate de către autorități.

„Așteptăm efectiv rezultatele, eu nu cred că este o toxiinfecție alimentară care să afecteze 20 de copii din 220-luni, și 254 de elevi câți au mâncat la cantină marți. Nu înțeleg! Nu explică nimeni de ce sunt bolnavi și copii care nu au mâncat la cantină, o țin cu toxiinfecția alimentară”, a declarat directorul liceului din Slatina.

Reamintim că 21 de copii, elevi ai CN „Ion Minulescu” Slatina, s-au prezentat la UPU Slatina, acuzând dureri de burtă, vărsături, dureri de cap, febră, frisoane și diaree. În urma controlului derulat miercuri, 25 mai, DSVSA Olt a suspendat activitatea cantinei, fiind aplicată o amendă de 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here