Polițiștii din Olt au făcut prăpăd pe șoselele județului: Peste 1200 de amenzi și peste 100 de permise reținute

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în perioada 30 mai – 5 iunie, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat peste 1200 de sancțiuni, în valoare de sute de mii de lei, și au reținut peste 100 de permise de conducere.

Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 1.237 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei.

„Dintre acestea, 1.179 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 171 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 90 pentru pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 22 pentru abaterile săvârșite de pietoni”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

De asemenea, au mai fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 18 pentru folosirea telefonului mobil la volan, fără utilizarea sistemului de tip hands-free, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 835 alte sancțiuni.

Totodată, au fost reținute 103 permise de conducere, dintre care 33 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 25 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 2 pentru conducere agresivă și 25 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 78 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii rutieri au constatat 22 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 9 pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe (având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 10 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și trei pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here