Dosarul de corupție în care soțul unei judecătoare de la Tribunalul Olt este inculpat trenează de 4 ani

Dosarul în care soțul judecătoarei Ioana Cristina Gheorghe de la Tribunalul Olt a fost trimis în judecată, alături de alți trei inculpați, pentru fapte de corupție, trenează de aproape patru ani la Judecătoria Corabia.

Florin Adrian Gheorghe, afacerist în domeniul construcțiilor, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, alături de alți trei oameni de afaceri (Marian Buruntia, Marius Gheorghe și Cristian Nicolae Olteanu) și de primarul comunei Ștefan cel Mare, acesta din urmă pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, în formă continuată, iar ceilalți pentru complicitate.

Potrivit anchetatorilor, companiile celor patru afaceriști au derulat, în perioada 2007-2015, diverse contracte de lucrări cu Primăria Ștefan cel Mare, încasând sume importante de bani pentru lucrări fie neexecutate, fie executate parţial sau în cantităţi mai mici decât cele prezentate în documente – totul cu concursul primarului Viorel Marius Măgureanu.

Printre companiile vizate de procurori se numără Inredigo SRL, administrată, la data faptelor, de Florin Adrian Gheorghe, și Mariad Intercons SRL, fondată în 2007 de Marius Gheorghe și în care a devenit acționar, cu jumătate din părțile sociale, în 2012, și soțul judecătoarei de la Tribunalul Olt (la data faptelor el apărea în firmă pe postul de consilier juridic).

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Corabia în 2018, și de atunci se dau termene peste termene. De anul trecut, judecătorii amână judecata doar din cauza faptului că la dosar nu apare un raport de expertiză pentru realizarea căruia instanța a numit un expert în construcții industriale. Deși a trecut mai bine de un an de când a fost numit în acest dosar și în ciuda faptului că nu s-a achitat de sarcină, expertul Ilie Marinciu nu a fost schimbat nici azi cu un alt expert – lucru care ridică suspiciuni.

Noul termen în acest a fost stabilit pentru data de 22 iunie 2022.

Dacă, în prezent, Inredigo SRL, fondată în 2007 de Florin Adrian Gheorghe, aparține unei anume Elena Neacșu și înregistrează profituri mici, Mariad Intercons SRL a devenit una dintre companiile reprezentative pe piața locală a construcțiilor de clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, în 2021 firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 de milioane de lei și un profit net de peste 1,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here