Olt: Mai mulți șoferi au rămas pietoni după ce au fost prinși băuți la volan/ Cazuri concrete

Noaptea trecută, în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În cadrul activităților, polițiștii au acționat în filtre rutiere, pe mai multe drumuri publice, din județ și au legitimat și testat, cu aparatele etilotest și drugtest, peste 250 de conducători auto.

În urma testărilor, polițiștii au reținut patru permise de conducere pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au constatat și șapte infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, două infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice și alte trei infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

1. La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat, în comuna Schitu, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

2. În noaptea de 18/19 iunie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, în municipiul Caracal, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here